יום ראשון, 2 במאי 2010

Spargelzeit

עונת האספרגוס
עונת האספרגוס נפתחה בגרמניה בהתרגשות ב16 באפריל.

כן, באופן גרמני לחלוטין, עונת האספרגוס מוגדרת בזמן, מה16 באפריל ועד ה24 באפריל, בתקופה הזו אפשר למצוא אספרגוסים טריים בכל פינה, כל מסעדה שמכבדת את עצמה תגיש מנות שכוללות אספרגוס, כל דוכן בשוק יתהדר באספרגוסים הכי טריים וליד חלק מהסופרמרקטים מוקמים דוכנים עם אספרגוס ישר מהשדה.
דוכן מתמחה, עם מכונה לקילוף אספרגוס
קשה לתאר את ההתלהבות של הגרמנים מהאספרגוס, שהוא אחד מהמאכלים שמאפיינים את המטבח הגרמני המסורתי, ואת הנאמנות שלהם לאספרגוס שגודל בגרמניה.
ניסיתי לחשוב על ירק או פרי שזוכה לסגידה כזו בישראל ולא מצאתי, אולי הגבינה בשבועות.
כמו ירקות ופירות אחרים ניתן למצוא אספרגוס בכל עונות השנה, אבל גרמני אמיתי לא יקנה אספרגוס מיובא מפרו בחודש ספטמבר. והס מלהזכיר את זה בקופסאות השימורים (פיכסה).
אספרגוס הוא ירק מאד מפונק, אי אפשר לגדל אותו לא בעונה, או למתוח את העונה שלו כמו שנעשה עם ירקות ופירות אחרים, והקטיף והמיון שלו נעשה באופן ידני.
שדות של אספרגוסים
קוטפים/מעבדים
ממיינים
בשוק
יש 3 סוגים של אספרגוס, לבן, סגול וירוק. הלבן גדל כולו מתחת לאדמה, הסגול מבצבץ מעט מעל פני האדמה ורק החלק העליון שלו משנה גוון לסגול בהיר והירוק צומח מעל האדמה, הצבע הירוק מתקבל מהכלורופיל כתוצאה מהחשיפה לשמש.
ירוקים
לבנים                                                                     סגולים 
 ועוד ירוקים
כנראה שעדיין לא עשיתי אינטגרציה מלאה, כי הירוק הוא הסוג המועדף עלי, בעיקר בבישול בבית, פשוט כי יש לו יותר טעם ואין צורך להטביע אותו בהולנדז. הלבן נחשב לסוג היותר עילי, צריך לטפל בו מאד בעדינות, לקלף אותו ולשמור בסביבה לחה עד הבישול.
לבן  וירוק
את האספרגוס אוכלים רוטב הולנדז, שמקזז את כל הבריאות של האספרגוס עם המון חמאה וחלמונים (הרוטב הזה הוא מסוג הדברים שעדיף לא לדעת מה יש בפנים). כמובן שתפוחי אדמה ושינקן מצטרפים בכיף לחגיגה ואפשר גם סלמון ופירה וכמובן מרק אספרגוס עם חמש חתיכות אספרגוס בתוכו.
וזה מהמטבח הביתי שלנו. היה טעים.


בנירנברג חוגגים את פסטיבל ימי האספרגוס 13-16.5.2010

מה עושים עם אספרגוס?
שגיא קופר מסביר
מתכונים לאספרגוס לבן של יעל גרטי
אפשר בפסטה עם סלמון או פשוט עם פטריות או עגבניות שרי
אפשר לשלב בסלט או להכין איתו מרק
והכי פשוט עם רוטב הולנדז ולעזאזל הקלוריות.

3 תגובות:

  1. ורק אני לא מבין מה המהומה.
    הרבה סיבים נתקעים בשיניים, הוא יקר ואחראי לכמה תוצרי לוואי שאין זה המקום להזכירם.
    בתיאבון :-)

    השבמחק
  2. אני ממש אוהבת את האספרגוס הלבן, ואני לא מכינה הולנדז אמיתי- כי הוא באמת רוטב לא בריא בכלל.
    יש לי מתכון ללזניה עם אספרגוס לבן, רוצה?

    השבמחק
  3. אתה בטח מתכוון למשפט הזה מויקי
    "הוא גורם לאפקט משתן ואצל אנשים רבים גורם לשינוי משמעותי בריח השתן..." שזה באמת מפגע רציני :-)
    אבל אל תשכח את ההמשך
    " פועל בכמויות גדולות כמעורר חשק"

    יעל אם לא מעורבת בלזניה גבינה אז כן.
    הולנדז זה הכי לא בריא בעולם, אבל פעמיים בשנה זה נסבל.

    השבמחק

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner